Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitnodiging invitational conference Wet abortus is zorg

februari 1 @ 13:00 - 17:00

Uitnodiging invitational conference ‘Wet abortus is zorg’ 1 februari a.s. va. 13.00 uur, Domus Medica, Utrecht

Op donderdagmiddag 1 februari a.s. organiseren de NVOG Commissie Gynaecoloog & Maatschappij en Bureau Clara Wichman een invitational conference over abortus uit het Wetboek van Strafrecht. Een burgerinitiatief riep hiertoe op, diverse organisaties werken hierin samen (www.abortusiszorg.nl). Dit initiatief wordt ondersteund door de NVOG.
Nu willen we vanuit medisch en juridisch perspectief analyseren hoe abortuszorg gestalte zou moeten krijgen. Is het ‘gewone’ zorg, zoals we die ook zorgvuldig leveren in andere situaties waarin we onze patiënten adviseren en behandelen of zijn er toch speciale wettelijke zorgvuldigheidsvereisten wenselijk? En hoe zit het met de 24-wekengrens en abortus, hebben we daar het strafrecht voor nodig of kunnen we ook zonder?

De uitkomsten van deze invitational conference zullen mede gebruikt worden voor een NVOG-reactie op de internetconsultatie m.b.t. de initiatiefwet ‘Abortus is zorg’.
Wij nodigen u graag uit om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.
Betreffende invitational conference vindt plaats in Domus Medica, Utrecht om 13.00 uur. Bijgevoegd het programma van deze middag. Accreditatie voor gynaecologen is aangevraagd.
Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Vragen? Mail deze via: kwaliteit@nvog.nl

Gegevens

Datum:
februari 1
Tijd:
13:00 - 17:00