Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nascholing Intersekse en seksediversiteit in de huisartsenpraktijk

februari 7 @ 08:00 - 17:00

Gratis

Online cursus Rutgers

Voor intersekse personen is passende zorg geen vanzelfsprekendheid: ze krijgen vaker dan anderen te maken met onbegrip en misverstanden in de zorg. Dit heeft een negatieve invloed op hun gezondheid en kan leiden tot zorgmijding. Deze online cursus stelt jou in staat om hier verandering in te brengen.

Wat betekent het als iemand intersekse is? Waarom is passende zorg niet vanzelfsprekend voor intersekse personen? Hoe zorg ik dat intersekse personen zich welkom en gehoord voelen in mijn praktijk?

De cursus in het kort

In deze online cursus leer je wat intersekse is, waar intersekse mensen tegenaan lopen in de zorg en hoe jij als zorgverlener wél passende zorg kan bieden.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van de huisartsenpraktijk: huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners GGZ en praktijkondersteuners somatiek. De cursus kan natuurlijk ook voor andere zorgprofessionals interessant zijn.

Programma

Het eerste, algemene deel brengt je basiskennis bij over wat intersekse is en welke uitdagingen intersekse personen tegenkomen. Deze module duurt ongeveer 1 uur.

De delen daarna zijn specifiek gericht op een beroepsgroep. Je hoeft alleen het onderdeel te volgen voor jouw eigen beroepsgroep. Je mag de andere onderdelen ook volgen als je deze interessant vindt. Deze modules duren variërend van een half uur tot een uur.

Na voltooiing van de cursus word je teruggeleid naar het Rutgers leerportaal. Daar volgt een korte toets. Hierna vul je een korte evaluatie in en ontvang je een certificaat voor het afronden van de cursus.

Resultaat

Aan het einde van deze e-learning kan je:

• in hoofdlijnen uitleggen wat het begrip ‘intersekse’ betekent;
• herkennen hoe je in jouw werksituatie sensitief naar intersekse personen kunt handelen;
• benoemen in wat voor situaties je in jouw werk met intersekse personen te maken kan krijgen;
• benoemen welke negatieve sociale en medische gevolgen intersekse personen vaak ondervinden;
• veel voorkomende misvattingen over sekse herkennen en weerleggen.

Praktische info

Datum: de cursus is op ieder moment online te volgen.

Duur: 1 uur

Kosten: gratis

Accreditatie: Accreditatie voor de relevante beroepsgroepen is aangevraagd. Wanneer deze aanvragen zijn goedgekeurd, kun je accreditatiepunten ontvangen voor het afronden van deze cursus.

Aanmelden

Maak een account aan via leerportaal.rutgers.nl en je kunt direct met de cursus starten.

Gegevens

Datum:
februari 7
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
Gratis